+381 21 3 840 840   
  office@srb-ct.com  
  Pon-Pet: 8:00h – 16:00h

Distanceri za armaturu / građevinu

Distanceri za armaturu / građevinu
Ukratko o proizvodima iz kategorije o plastičnim, metalnim i betonskim distancerima, upotrebi, našoj ponudi i nazivima prozvoda.

PLASTIČNI DISTANCERI, BETONSKI DISTANCERI I METALNI DISTANCERI

PLASTIČNI DISTANCERI, BETONSKI DISTANCERI I METALNI DISTANCERI

Plastični distanceri, betonski distanceri i metalni distanceri za beton su obavezujući i neophodan element svih konstruktivnih betonskih elemenata u savremenoj građevinskoj industriji. Da bi betonski elemenat imao propisane konstruktivne osobine, zadate projektom i da bi u potpunosti ispunjavao sve propisane norme neophodno je prilikom armiranja sa armaturnim mrežama i čeličnim šipkama koristiti plastične distancere, betonske distancere ili metalne distancere koji će fiksirati iste na zadatom mestu u oplati u cilju ispunjenja projektnih zadataka i normi datog betonskog elementa. 

Pravilan položaj armature ( predviđen projektnom dokumentacijom ) u armirano-betonskim elementima i konstrukcijama, od velike i presudne je važnosti za bezbedno i trajno vršenje funkcije koja je predviđena za betonske elemente.

Ukoliko položaj postavljene armature u betonskoj konstrukciji na građevini ili u montažnom prefabrikovanom betonskom elementu ne odgovara predviđenom projektu. Moramo računati sa tim da takav betonski element ili konstrukcija neće imati projektovane karakteristike, već će one uvek, u većoj ili manjoj meri, biti narušene i umanjene.

Dugogodišnje iskustvo građevinske i prefabrikatne industrije u radu sa betonima dovela su do apsolutno potvrđenih činjenica o uzrocima koji utiču na prerano starenje betona. Kao najčešći krivac označeno je oštećenje zaštitnog sloja, usled čega dolazi do oksidacije armature u betonu i nestanka projektovanih neophodnih karakteristika čvrstoće i savijanja. 

Bez obzira koji tip i model distancera koristimo, plastični distancer, betonski distancer ili metalni distancer on mora biti precizno postavljen na zadato mesto i fiksiran za armaturnu mrežu ili čeličnu šipku kako ne bi ni u kom slučaju dozvolio njihovo pomeranje i odstupanje od projektom zadate pozicije , prilikom izvođenja radova, šalovanja , izlivanja i obrade betonskih prefabrikovanih montažnih elemenata, betonskih zidova, betonskih ploča, betonskih temelja, betonskih podruma, betonskih greda, betonskih tunela, betonskih mostova , betonskih nadvožnjaka itd

U uslovima gradilišta nemoguće je kontrolisati rad svakog pojedinca, niti se može u potpunosti pouzdati u njihovu savesnost. Iz toga razloga su među građevincima uvek cenjena, jednostavna i jeftina rješenja koja podižu nivo garancije za izvedene radove.

Distanceri za građevinu su zato neophodni i sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji.

NAŠA PONUDA I NAZIVI PROIZVODA

Naša ponuda obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji.

Spektar proizvoda je takav da svi koji su u poslu armiranja, izvođenja betonskih kostrukcija, mogu posao završiti na najprecizniji i najjednostavniji način, što istovremeno znači i najekonomičniji , najsigurniji.i najbezbedniji način.

Zbog svega gore navedenog za pravilan položaj armature i zaštitnog sloja prilikom betoniranja, betonskih prefabrikovanih montažnih elemenata, betonskih zidova, betonskih ploča, betonskih temelja, betonskih podruma, betonskih greda, betonskih tunela,  betonskih mostova, betonskih nadvožnjaka itd. koriste se plastični distanceri, betonski distanceri, metalni distanceri koji se kod nas nazivaju još i nosači za armaturu,  podmetači armature,  odstojnici za armaturu,  graničnici za armature  itd. Međutim bez obzira na naziv oni obavljaju istu funkciju u betonskom elementu.

 

MATERIJAL I KVALITET DISTANCERA

Od kvaliteta plastičnih distancera, betonskih distancera  i metalnih distancera u mnogome zavisi i kvalitet gotovog betonskog elementa bilo da se radi o betonskom  temelju, betonskom zidu,  betonskoj ploči, betonskoj gredi, betonskom podrumu, betonskom tunelu, betonskom mostu, betonskom nadvožnjaku ili bilo kom drugom betonskom elementu.

Distanceri za beton se u najvećem broju slučajeva izrađuju od plastike, zbog čega predstavljaju mali izdatak prilikom investiranja radova, ali u velikoj meri doprinose kvalitetu izvođenja. Pored plastičnih distancera  proizvode se još i betonski distanceri i metalni distanceri koji se primenjuju u zavisnosti od zahteva projektne dokumentacije.

Plastični distanceri , betonski distanceri i metalni distanceri za beton su zbog svega gore navedenog postali neophodni sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji.

KATALOG PROIZVODA


ZVANIČNI DISTRIBUTER
Saznajte prvi za najnovije prozivode koje imamo u našoj ponudi, kao i dodatne podogdnosti koje nudimo.

Prijavite se na naš Newsletter kako bi ste dobijali novosti od nas.

Katalog proizvoda